Nyheter

Hej,

I samband med trädgårdsdagen 18 maj kommer föreningen ha två containrar ståendes på gaveln vid Sköntorpsvägen 97 och vändplan vid Tämnarvägen 26A. Dessa kan nyttjas av föreningens medlemmar för att rensa ut lite skräp ni har liggandes.

Observera att följande INTE får slängas i våra containrar:

- Elektronik

- Farligt avfall (färg etc)

Containrarna är placerade på nämnda adresser under helgen 18-19 maj.

 

Vi påminner även om städdagen under lördagen. Läs mer på denna länk: https://brfhs.se/nyheter/536-inbjudan-till-tradgardsdag-lordagen-den-18-maj

Samling vid Sköntorpsvägen 103, ingången mot gatan, klockan 10.00, lördagen 18 maj. Klockan 13.00 avslutar vi med gemensam korvgrillning.

 

Välkomna!

/Styrelsen & trädgårdsgruppen

Vi samlas och hjälps åt att göra fint i vår utemiljö och städa upp i gemensamma utrymmen såsom cykelrum och återvinningsrum.

Dessutom är det ett ypperligt tillfälle att lära känna dina grannar lite bättre.

OBS! Allt som inte hör hemma i våra cykelrum/barnvagnsrum samt andra gemensamma utrymmen (t.ex. pulkor, bollar, grillar, krukor) kommer vi passa på att rensa ut. Så säkerställ att ta hem dina saker du felaktigt förvarar där och vill spara.

Samling vid Sköntorpsvägen 103, ingången mot gatan, klockan 10.00. Klockan 13.00 avslutar vi med gemensam korvgrillning.

Välkomna!

/Styrelsen & trädgårdsgruppen

Hej,

Efter att ha rullat med det digitala bokningssystemet ett tag nu kommer en uppdatering kring bokningen av vår föreningslokal. Fram till nu har vi haft bokningen 13:00-12:59 (dagen efter) måndagar till söndagar. Efter att ha följt användningen och övriga önskemål från er medlemmar så har vi därför nu korrigerat tiderna till följande:

Fredagar - söndagar: 11:00-10:59 (dagen efter)

Måndagar - torsdagar: 12:00-10:59 (dagen efter)

Fri visning av lokalen:
Måndagar - torsdagar: 11:30-11:59 (29 min)

Anledning till uppdateringen

Det har länge efterfrågats tidigare tillträde för att kunna fixa i lokalen inför bokningen. Därför korrigerar vi tillträdet under helgerna från 13:00 till 11:00. Det betyder också att frånträdet från lokalen tidigareläggs dagen efter, från 12:59 till 10:59.

Från måndag till torsdag är tiden för tillträde 12:00 istället, fram till 10:59 dagen efter. Tillägg till dessa dagar (mån-tors) är att ni har möjlighet att boka en kostnadsfri visning av lokalen efter egen vilja mellan 11:30-11:59. Denna halvtimme är såklart kostnadsfri, även om det kommer gå ut ett automatiskt utskick av bokningen till er mailadress som ber er betala för en full dag. Frånse det helt enkelt om ni bokat visningstiden.

Fri visning av lokalen

Det finns ett intresse att kontrollera utrustning, ta sig en titt och planera sin kommande tillställning i lokalen. Därför har vi lagt in möjlighet till detta direkt i bokningssystemet. Det är alltså Pass 2 som ni då ska boka måndag-torsdag. En dryg halvtimme mellan 11:30 och 11:59 är era nyckeltaggar då kopplade till föreningslokalen så att ni kan gå in och titta runt.

Så här bokar ni

Ni bokar föreningslokalen på samma sida som förut: https://brfhs.asuscomm.com/

Nu kommer ni se tre rader med tider varje vecka istället. Pass 1 är våra helgpass (11:00-10:59 fredag-söndag), Pass 2 är den kostnadsfria visningstiden under måndag-torsdag, och Pass 3 är den vanliga heldags under måndag-torsdag mellan 12:00-10:59.

Viktigt att tänka på

När ni bokar någon lokal i föreningen, vare sig det är en gästlägenhet, föreningslokalen eller tvättstugan så fungerar samtliga era nyckeltaggar till bokningen (alltså inte bara den ni gjorde bokningen med). Era nyckeltaggar börja gälla exakt på sekunden klockan slår över till er bokningstid. Det betyder att den inte fungerar 10:30 på en lördag om ni bokat föreningslokalen från och med den dagen. Då börjar taggen gälla 11:00 och inte en sekund innan.

Läs mer om bokningen av vår föreningslokal här: https://brfhs.se/mitt-boende/boka-foreningslokalen

 

Uppdatering av bokningsvillkor för samtliga gemensamma lokaler som kostar att boka

Vi har även uppdaterat våra bokningsvillkor så att det är kostnadsfri avbokning fram till 7 dagar innan bokningen börjar gälla. Om avbokningen sker inom 7 dagar från att tillträdet till bokningen börjar gälla reserverar vi oss för att behålla hela bokningsavgiften. Det är högt tryck på våra lokaler, framförallt lägenheterna, och vi vill säkerställa att alla får möjlighet att boka dessa utan att avbokningar sker tätt inpå som gör att den istället står tom. Observera att dessa villkor gäller övernattningslägenheterna samt föreningslokalen. Tvättstugorna har inget med avbokningsvillkoren att göra.

Påminnelsemail om tvättstugorna

Vi har också implementerat en påminnelse om bokade tider i tvättstugan. Dessa skickas ut 12h innan er bokning börjar gälla för att påminna er, så att eventuella avbokningar kan ske för att öppna upp fler lediga tider åt oss alla. Notera att ni endast får dessa mail om ni lagt in er mailadress inne på bokningssidan https://brfhs.asuscomm.com/ 

Nere till vänster på sidan finns en knapp som heter "Inställningar". Lägg till er e-post genom att klicka på "Ändra e-post" där, fyll i e-postadressen och klicka sedan på "Spara".

 

Trevlig helg!

 

/Styrelsen

Hej! Secor erbjuder samtliga medlemmar i föreningen säkerhetsdörr med 15% i rabatt. Erbjudandet är giltigt till och med 31 december 2023. Nedan text är från Secor:

Vi har härmed nöjet att erbjuda dig marknadens mest tekniskt utvecklade säkerhetsdörr, Daloc S43. Dörren har ett vackert yttre i kombination med ett högt inbrottsskydd. Samtidigt ger den ett effektivt skydd mot brand, oljud och lukt. Det lätt- använda flerpunktslåset hakar i låst läge fast dörrbladet i stålkarmen upp- och nedtill. För ökad säkerhet har huvudlåset ett inbyggt borrskydd. Dörren har även säkra gångjärn och speciella tappar i bakkant som gör S43 svår att forcera och lyfta av. Tack vare karmens limfria tätningslister förblir dörren tät. Sveriges mest sålda säkerhetsdörr, Daloc S43, tillverkas i Töreboda.

Prestanda:

 • Inbrottsklass SS-EN 1627 RC3 minimerar inbrottsrisken.
 • Ljudreduktion 35 dB, ljudklass Rw 38dB minskar störande ljud från trapphuset väsentligt.
 • Brandklass EI30, brandmotstånd i 30 minuter.
 • Brandgastäthetsklass Sa, Sm (SS-EN 13501-2) innebär att dörren står emot kalla såväl som varma brandgaser.

Standardutrustning:

 • Dörrblad i flera lager stålplåt med förstärkningar samt lackerad enligt föreningens direktiv. Vit stålkarm. Tröskel i massiv ek. Invändiga vita lister.
 • Huvudlås ASSA 510 (flerpunktslås). Låsning av hakreglar sker genom uppåtvridning av trycket/handtaget.
 • Tillhållarlås ASSA 90001 inklusive 4 nycklar.
 • Förstärkta låspunkter samt bakkantssäkringar.
 • Mekanisk ringklocka, tittöga av vidvinkeltyp, handtag.

Villkor:

 • Dörrblad i flera lager stålplåt med förstärkningar samt lackerad enligt föreningens direktiv. Vit stålkarm. Tröskel i massiv ek. Invändiga vita lister.
 • Huvudlås ASSA 510 (flerpunktslås). Låsning av hakreglar sker genom uppåtvridning av trycket/handtaget.
 • Tillhållarlås ASSA 90001 inklusive 4 nycklar.
 • Förstärkta låspunkter samt bakkantssäkringar.
 • Mekanisk ringklocka, tittöga av vidvinkeltyp, handtag.

Giltigt tom 2023-12-31.

Fyll i formuläret nedan för att ta del av erbjudandet, eller klicka här för att öppna det i en ny flik.

 

Secor intresseanmälan

Secor logo

Daloc grundades 1943 och är idag Skandinaviens främsta tillverkare av klassade dörrar i stål och trä, för hela fastighetens behov. I utbudet finns bland annat lägenhetsdörrar med inbrottsklass upp till RC4 och med ljudreduktion upp till 50 dB. Secor är ett företag i Daloc-koncernen. Vi är specialister på montage av säkerhetsdörrar och trapphusrenovering. Sedan 1993 har våra certifierade montörer levererat och installerat hundratusentals säkerhets-, brand- och entrédörrar samt fastighetsboxar över hela Sverige. I vårt showroom på Rosenlundsgatan 29 A i Stockholm finns ett urval av våra dörrar.